iklan

sahabatku

Jumaat, 29 April 2011

kuih kasui a.k.a kuih kentuttttt...

                                               ASSALAMMUALAIKUM
                             salam jumaat semua.....semoga dirahmati
                  pagi ini saya bersarapan kuih kasui atau kuih kentut(sorry)
          kenapa ia dipanggil begitu sebab baunya dan rasa kapurnya.tapi sedap.
     boleh dimakan begitu sahaja atau di taburkan kelapa yang digaul sedikit garam.kiranya ramai juga yang meminati termaksuklah saya sekeluarga.
buatnya pun mudah macam main masak-masak godeh-godeh dah siap.kekenyalannya cukup membuatkan kita tambah dan tambah lagi.kuih ni glamour masa mak-mak kita kan? kalau pergi yasinan mesti ada kuih ini sampai sekarang pun masih glamour lagi.resepinya saya buat main agak-agak je.jika rasanya cukup kentutnya dan kecairannya kalau boleh keluar dari tapis maksudnya oklah tu.itu petua dari emak saya.

3 ulasan:

  1. assalam kak..wah sedapnye...sy baru buat aritu..kuih ni mmg sedap..family sy smua suke..nasib baik pestime buat aritu jadik hihihi..akak dah tgok blom?? jom dtg tgok...

    BalasPadam
  2. Dtg kunjungan balas dapur issnita. suka kuih kasui..tambah2 mkn dgn kelapa muda...sedap..

    BalasPadam
  3. sharifah.....ok nanti datang sana buatlah lagi nanti x lupa skilnya...

    mamasya....terima kasih datang sini.jemputlah lagi....

    BalasPadam

iklan